Stockholm Concert Hall Project

Site : Stockholm, Sweden
Cooperated with: Michael Lu, Yu-Wei Wu

Critic: Thom Mayne
Instructor: Alexandra Barker
IBS instructors: Paul Laroque, Kate Kulpa, Nick Koster, Stuart Bridgett

Published in InProcess 23, Pratt Institute

Hornor: Pratt Institute Green Week Award

What could a concert hall play as in Stockholm? With the popularity and richness of Swedish music, the Stockholm Concert Hall Project is designed based on the idea of providing a whole urban linkage between context and people. The overall massing is strongly related to its geography to bring people close to open space even when they are in the building.

1/1

The concert hall is also designed with unconventional structure system which having trusses hang every floor plate with facade attached. To make the space and massing look lighter and fluid, the columns are replaced by steel cables, which also expresses the language of modern-industrial.

1/1

1/4

EVOLUTION & PLANS/SECTIONS

1/1

STRUCTURE SYSTEM & FACADE DETAILS

Link to Integrated System Design/Construction Document.

©  NAI HUA CHEN 2019

NAI HUA CHEN
naihua.a.chen@gmail.com
+1 347 - 819 - 8924